Skip to main content

Företagspresentation med Ericsson

By mars 23, 2022Kundnyheter, Nyheter

Nyligen genomfördes en uppskattad presentation av Ericsson och Stefan Jelvin, Director investor Relations. Presentationen inleddes med en genomgång av 5G-världen, dess utveckling, användningsområden med mera och gick därefter in på Ericssons strategi och finansiella ställning.

Sammanfattningsvis är 5G den femte generationen av mobilnät och är upp till 100 gånger snabbare än 4G. I januari 2022 fanns det 200 5G nätverk i 87 olika länder runtom i världen, av dessa har Ericsson 109 nätverk i totalt 47 länder. I dagsläget är 8% av världens mobilabonnemang 5G, en siffra som Ericsson anser kommer stiga till 47% år 2027.

Strategin framåt är först och främst att utveckla och stärka kärnverksamheten för mobilinfrastruktur. Det ska uppnås bland annat genom bolagets starka produktportfölj som möjliggör tillväxt genom ökade marknadsandelar. Framåt fokuserar bolaget på att öka sin närvaro på företagsmarknaden, där Ericsson ser ett område som över tid ska ge högre tillväxt och lönsamhet än verksamheten inom mobilinfrastruktur.

Kontakta oss gärna på mail@nordeq.se vid eventuella frågor eller för en mer utförlig sammanfattning.

Leave a Reply